Lehdistötiedote 29.1.2020: Yleisötilaisuus 8.4.2020 kello 18

Yleisötilaisuus Lammin lukiossa 8.4.2020 kello 18 Lamminraitti 35, Lammi

”Lammin lukion lakkauttaminen olisi syrjintää”

Lammilaiset lukion puolesta -toimikunta järjestää huhtikuun 8. päivänä Lammilla yleisötilaisuuden, jonne kutsutaan Hämeenlinnan päättäjät, Hämeenlinnan lukioiden tilannetta kartoittavan selvitystyöryhmän jäsenet ja kaikki alueen tiedotusvälineet. Puhujiksi ovat lupautuneet Jukka O. Mattila ja Ville Metsäpelto Suomen Lähilukioyhdistyksestä. Yhdistyksen puheenjohtaja Mattila kertoo pienistä lukioista yleisemmin, ja  kunnalliseen taloushallintaan laajalti perehtynyt Metsäpelto oman lukion merkityksestä paikkakunnalle sekä eurojen virrasta valtiovallan ja kunnan välillä.

– Näemme yhdistyksemme suunnasta Lammin tapauksen todella mielenkiintoisena haasteena. Lammilla asiana ei ole kuihtuvan kunnan jo etukäteen hävityksi tiedettävä eipäs-juupas-väittely. Paremminkin kysymys on ympäristökuntia valloittavan keskuskaupungin eettisestä vastuusta liitosalueidensa hyvinvoinnin turvaajana. Siinä mielessä asialla on laajempaakin kantavuutta, sanoo Jukka O. Mattila.

Lammin lukion lakkauttaminen olisi pitäjien asukkaita syrjivä päätös, koska se pidentäisi alueen lukiolaisten koulumatkoja lisäten päästöjä, heikentäisi perusopetuksen laatua Lammilla ja merkitsisi myös perusopetuksen laadun heikentämistä Lammilla ja jättäisi pysyvät vauriot sekä Lammin tulevaan sivistystasoon että koko pitäjän elinvoimaan.

Toimikunnan viesti päättäjille onkin selkeä:

– Lammin lukio pitää säilyttää!

P.S. Lammin lukion puolesta julkaistu adressi on tällä hetkellä adressit.com -palvelun suosituin adressi, ja sen on ensimmäisen 24 tunnin aikana allekirjoittanut jo yli tuhat ihmistä.
Lisätietoja:
Lammilaiset lukion puolesta -toimikunta
Pirjo Sandelius, puheenjohtaja
puh: 040 773 6843, sp: pirjo.sandelius@gmail.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Voimanlähteenä WordPress.com.

Ylös ↑

Create your website with WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: