Lammilaisten vetoomus Hämeenlinnan päättäjille

Sadan nuoren tulevaisuus – Vetoomus Hämeenlinnan päättäjille

Me Lammin pitäjän asukkaat ja lasten vanhemmat vetoamme Hämeenlinnan kaupungin päättäjiin Lammin lukion säilyttämisen puolesta.

Olemme hyvin tietoisia siitä, että taloudelliset seikat pakottavat kaupungin etsimään säästökohteita myös vaikeista kohteista, mutta koska tiedämme Lammin lukion muodostavan paljon suuremman elinvoiman Lammille, kuin mitä sen lakkauttaminen toisi säästöjä Hämeenlinnalle, olemme laatineet kaupungin strategian pohjalta oheisen, yhden kuvan kokoisen esityksen niistä positiivisista vaikutuksista, mitä Lammin lukio kaupungille tuo. Pyydämme teitä perehtymään kuvaan ja tekemään sen päätöksen, että tasa-arvoisen, hyvinvoivan, resurssiviisaan ja elinvoimaisen Hämeenlinnan kannalta on oikeudenmukaisinta ja viisainta säilyttää lukio myös kaupungin itäisten osien asukkaita palvelemassa. Lammin lukio on ihan lähellä.

Ystävällisin terveisin, lammilaisten valtuuttamina
Lammilaiset lukion puolesta -toimikunta

Pirjo Sandelius, puheenjohtaja
puh: 040 773 6843
sp: pirjo.sandelius@gmail.com

Lisätietoja antaa asiantuntijana
Lammin lukion rehtori Esa Kähkönen,
puh: 03 621 4781
sp: esa.kahkonen@hmledu.fi

P.S: Jos teillä on enemmän aikaa perehtyä asiaan, pyydämme ottamaan yhteyttä. Toimitamme mielellämme lisätietoa lukion merkityksestä Lammille, Tuulokselle ja koko kaupungille. Vaikka asia on meille voimakkaasti tunnepitoinen, olemme perehtyneet siihen syvällisesti ja pystymme tarvittaessa esittämään tutkittua faktatietoa väitteidemme tueksi:

  1. Lukion lakkauttaminen alentaa tutkitusti koko alueen sivistystasoa. Lammin lukion lakkauttaminen olisi siten tietoinen päätös heikentää pitäjien koululaisten – ja heidän tulevien lastensa – sivistystasoa ja mahdollisuuksia.
  2. Lammin lukion lakkauttamisesta saatavat säästöt eivät edellisessäkään selvityksessä (2014) osoittautuneet kovin merkittäviksi, ja silloin ei edes kerrannaisvaikutuksia koko pitäjän tulevaisuuteen ja elinvoimaan otettu huomioon.
  3. Hämeenlinnalle Lammin lukiosta saatava säästö on merkittävästi pienempi kuin Lammin lukiostaan ja kotipitäjässään opiskelevista nuoristaan saama hyöty. Kaupungille Lammin lukiolaiset muodostavat kulueränä vain muutaman opetustilan. Lammilaisille heissä on koko pitäjän tulevaisuus: elinvoima, yhteisöllisyys, sivistystaso ja hyvinvointi. He tuovat Lammille perheitä asumaan, työntekijöitä ja asiakkaita yrityksiin, veronmaksajia kaupungille, valmennusvoimaa harrastuksiin, vahvaa yhteisöllisyyttä; yhdessä tekemisen ja toisista välittämisen kulttuuria. 
  4. Lammin lukion merkitys alueen kulttuurielämälle on myös merkittävä. Yli 30-vuotinen musikaalitraditio on tuonut osaajia moniin muihinkin produktioihin, ammattilaisia kulttuurituotantoon ja tähtiä koko valtakunnankin viihdetaivaalle. Lammin musikaali voisi olla myös helmi Hämeenlinnan kruunussa, kun koko maakunnan matkailun teemaksi on tulossa teatteri.
  5. Jos Lammin lukio lakkautetaan, sata nuorta ei välttämättä saavu kantakaupunkiin opiskelemaan. Lahden valtakunnallisessa vertailussa kärkisijoilla olevat lukiot ja Padasjoen ilmaiset kirjat ovat hyvin houkutteleva vaihtoehto lammilaisille nuorille, jos omaa lukiota ei polkupyöräetäisyydellä enää olekaan. Iso osa jättäisi myös lukiovaihtoehdon kokonaan valitsematta. Lammin lukio on ihan lähellä – pidetään siitä ja nuoristamme kiinni! 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Voimanlähteenä WordPress.com.

Ylös ↑

Create your website with WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: